Actueel

Sporen van Sint-Maarten

In de aanloop naar Sint-Maarten verzorgt Initiatief Domplein op zondag 8 november speciale rondleidingen over het Domplein. Deze voeren langs de resten van het Romeinse castellum en van de kerken die er later op gebouwd werden.

De rondleidingen vinden plaats op 8 november op ieder heel uur, van 11.00 tot 14.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Domplein 24 of via info@domplein2013.nl.

Vlag
Sint-Maarten sierde als schutspatroon van Utrecht tot 1990 de roodwitte stadsvlag. Deze vlag herinnert aan de beroemde manteldeling van Sint-Maarten met een bedelaar: het rood is de halve soldatenmantel die overbleef en het wit is het onderkleed dat onder de afgescheurde helft zichtbaar werd. Dit jaar zijn er weer échte Sint-Maartensvlaggen te koop. Op het witte gedeelte ervan prijkt de Utrechtse schutspatroon.

De vlaggen zijn vanaf begin november te koop bij het Informatie Centrum Utrecht (Neude/Vinkenburgstraat) en bij VVV/RonDom (Domplein 9) voor nog geen tien euro per stuk.

In de week voor Sint-Maarten, en natuurlijk op woensdag 11 november zelf, worden er op en rond het Domplein allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd. Kijk voor een overzicht van het programma op: www.stmaartenstadutrecht.nl.

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar