Actueel

UITFEEST 2016

Ervaar het Domplein, de geboorteplek van Utrecht!

Duik DOMunder met een Virtual Reality-bril. Houd je het liever bij de realiteit bovengronds, ga dan mee met een tour over het Domplein. Of kijk door de ogen van een kunstenaar naar de sporen van 2000 jaar Domplein-geschiedenis in het nu. Voel je je hierdoor geïnspireerd? Laat dan je verbeelding spreken en creëer iets wat je eigen ervaring uitdrukt en wat je wil achter te laten voor de toekomst. Er zijn allerlei materialen voorhanden en kunstenaars staan klaar om je te helpen. 

Volledig programma:
1.T our het Domplein met een kruiwagen en een gids die je anders naar de geboorteplek van Utrecht laat kijken.

2. Duik DOMunder met een Virtual Reality-bril van BUMOS Photography. Ga terug naar de proefopgraving voor DOMunder in 2011 en de bouw in 2014.

3. Speel de DOMunder GAME. Op verschillende plekken op het Domplein staat een banner met QR-code en ontdek je meer over de geschiedenis onder je voeten.

4. Bomen hebben wortels: wat bevindt zich eigenlijk bij de bomen op het Domplein onder de stenen? Met Hanneke Toes kun je met stoepkrijt de boomwortels tekenen die zich onder de grond bevinden.

5. In de middeleeuwen waren de slaapkamers koud en vochtig, om toch te kunnen slapen moest je je hoofd bedekken want daar verlies je de meeste warmte. Met Joca, maak je je eigen slaapmuts.

6. Lopend over het plein laat je voetstappen achter. Welk spoor zou jij willen achterlaten voor de toekomst? Met Trea Scholten kun je teksten schrijven in jouw eigen voetstappen en zo jouw beleving nalaten.

7. Geen weefgetouwen of breinaalden, die waren er nog niet. Met Mar Toes, kun je pure schapenwol omvormen tot vilt in een heerlijk warme stof.

8. Weet jij welke sporen je ongemerkt achterlaat bij je bezigheden? Bij Marijn te Kolsté, kun je experimenteren met subtiele sporen in klei of steen.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met BUMOS Photography en Marijn te Kolsté van Creativiteitslab.

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar