Actueel

DOMunder verwelkomt 10.000ste bezoeker

DOMunder heeft op dinsdag 12 augustus Dineke Barendregt mogen ontvangen als 10.000ste bezoeker sinds de opening op 2 juni.

Annemiek Rijckenberg, voorzitter van Stichting Domplein 2013 en initiatiefnemer van DOMunder Theo van Wijk verwelkomden mevrouw Barendregt met een bos bloemen en een speciaal gevulde ‘Domplein'-tas.

Dineke Barendregt was blij verrast en vond het ‘ongelofelijk dat ik de 10.000ste bezoeker ben. Ik wilde al weken langskomen. Leuk dat er al zoveel mensen vóór mij zijn geweest!'.

Ook Theo van Wijk is zeer verheugd: ‘Het is fantastisch dat we sinds de opening elke dag uitverkocht zijn en nu dus de 10.000ste bezoeker mogen verwelkomen. Daarnaast zijn we ook druk aan het kijken hoe we de grote belangstelling kunnen faciliteren, met bijvoorbeeld meer ontdekkingstochten en verschillende soorten tours.'

Domplein populair
Het Domplein is populair. Naast de 10.000 bezoekers voor DOMunder, beklom ook een recordaantal van 31.000 mensen het afgelopen half jaar de Domtoren. Ook de Domkerk trekt meer bezoekers, onder meer door de expositie 'Domkerk en Domtoren: trots van Utrecht'.

Het Domplein is voor veel bezoekers de ideale startplek voor een dagje Utrecht. Naast de Domtoren, Domkerk en DOMunder zijn ook Flora's Hof en de Pandhof een bezoek meer dan waard. Daarnaast vind je er gezellige terrasjes en is het VVV Utrecht Informatie Centrum er gevestigd. Om dit geheel nog beter op de kaart te zetten, wordt er samengewerkt onder de noemer ‘Domkwartier'.

 

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar