Actueel

DOMunder geopend

De geheimen van het Domplein zijn blootgelegd. Vanaf 3 juni is DOMunder open voor publiek. Midden op het Domplein daal je af in 2000 jaar Nederlandse geschiedenis.

Onder het eeuwenoude plein ga je op ontdekkingstocht met een slimme zaklamp. Archeologie komt letterlijk tot leven als de lamp verhalen en animaties activeert.

In DOMunder beleef je de geschiedenis vanaf het moment dat de Romeinen rond 45 n. Chr. het castellum Trajectum bouwden. Je ziet waarom Utrecht in de middeleeuwen het centrum van Nederland was. Zelfs de verwoestende storm die in 1674 het schip van de Dom deed instorten, maak je mee. DOMunder maakt de geschiedenis die verborgen ligt onder Domplein zichtbaar voor jong en oud.

Dagelijks (m.u.v. maandag) zijn er op vaste starttijden ontdekkingstochten van ongeveer 5 kwartier. Een bezoek aan DOMunder begint op Domplein 4: hier is de ticketverkoop en start van de ontdekkingstocht in de eeuwenoude kelders van het UCK. Voor de fijnproevers zijn er speciale archeologierondleidingen.

Online tickets en groepsreserveringen op domunder.nl

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar