Actueel

Voorbereiden storten betondek Schatkamer Domplein II

De damwanden - de 'muren' - van Schatkamer Domplein II zijn in juli het Domplein 'ingedrukt'. In augustus wordt het toekomstige 'dak' d.m.v. een betondek aangebracht. In de tussentijd is het archeologische middenprofiel gestabiliseerd en geïnjecteerd.

Op dit moment worden de bekisting en bewapening van het betondek aangebracht, dat op 22 augustus gestort wordt, zodat op 31 augustus het plein weer 'schoon en veilig' is voor 'VJ op de Dom beats Barok' i.h.k.v. de Vrede van Utrecht. 

Het betondek is ongeveer 45 cm dik, rustend op de damwanden en de pilaarfundamenten van het ingestorte middenschip van de gotische Dom. Vanaf september wordt gestart met de archeologische opgraving. Na de inrichtingsfase (januari tot mei 2014) ontstaat een fascinerende ondergrondse wereld met daarin de overblijfselen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis.

Schatkamer Domplein II opent in juni 2014 en maakt - samen met de eerste Schatkamer - de rijke, verborgen geschiedenis van het Domplein aanraakbaar en beleefbaar. 

Nieuwsgierig? Doe de bouwplaats rondleiding iedere woensdag en zaterdag om 13.30 uur. 

Beeldverslag stabilisering middenprofiel

  

Beeldverslag aanbrengen bekisting en vlechtwerk betondek

  

  

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar